Mjah, lite trist börjar det nu kännas att det inte har kommit någon riktig vinter än. Var är snön, liksom?

Okej, det har varit några svängar snö tidigare, men allt smälte bort. I varje fall i de södra delarna av landet. Lite orättvist känns det att se kompisars bilder över äventyr i fjällen där de susar ned för snötäcka berg ovanför molnen.
Men skam den som slutar hoppas.
Enligt tradition är det ju nu under januari och februari som det brukar komma ordentligt med snö. Bara att hoppas på att det förgångna är en god indikator på framtiden. 

För även om det inte ens är slaskigt numera så är det ju lite trist med alla nyanser av grått som man har blivit van vid. Det är ju snön som är hela poängen med vintern. Dess vita sken som lättar upp i mörkret. 

Nåja, några som är glada är alla som pendlar med bilarna. Tänk vad skönt att slippa oroa sig för halka. Det var inte något som de hade räknat med när de svängde förbi på Emils Däckverkstad i Ramnäs i höstas. När det där bytet till vinterdäck gjordes så tänkte man ju fortfarande att det skulle bli ordentligt med kyla och halka.
Visst har det som sagt kommit en del snö och is, men inte alls så som man hade befarat när man kikade in på https://www.emilsdackverkstad.se/ för att kolla läget.

Men förr eller senare kommer det väl komma i varje fall. Skönt att vara förberedd på det, tänker nog de flesta. Det finns ju vissa som säger att vi faktiskt är på väg mot en liten istid under detta decennium.
Ja då kan det bli riktigt spännande om de skulle få rätt. Då blir det dubbat året om.

Kanske bäst att passa på att njuta av den milda vintern ändå.