Precis som med allt i livet är det viktigt att ta hand om ditt tak och reparera eventuella skador så fort som möjligt. Ett tak som läcker kan leda till stora problem i framtiden och kan leda till både vattenskador och mögelskador. Redan när du ser att det finns en läcka är det dags att kontakta en takläggare för att få hjälp. En takläggare kan hjälpa till med många olika saker så som reparation, besiktning, montering, installation, snöskottning, taksäkerhet och läggning.

 

 

Hitta en professionell takläggare

 

Om du inte har en stor kunskap av att lägga tak är detta inget som du borde göra själv. Detta är istället något som du borde lämna till en professionell takläggare som har den utbildning, kunskap och erfarenhet som krävs. Om du gör arbetet själv och det blir fel kan det bli väldigt kostsamt att reparera detta. Fördelen med detta är att arbetet dessutom kommer med en garanti. Om du är ute efter en takläggare i Stockholm är https://www.stb.se/ företaget för dig. Det är ett företag som har många år av erfarenhet inom industrin och alltid sätter sina kunder i första hand. 

 

 

ROT-avdraget gäller för takläggning

 

När du först kontaktar en takläggare så kommer de ut för att inspektera ditt tak och ger dig sedan en offert. Det är alltid värt att kolla mellan olika takläggare innan du gör ditt val för att se till att du får den med både bäst pris och service. Kontrollera också att det är ett fast pris och att det inte förändras efter arbetets gång. 

 

Att reparera eller lägga nytt tak ingår under ROT-avdraget som betyder att du får 30 % av arbetskostnaden av takläggningen. Detta blir direkt avdraget från din faktura så du behöver inte göra något. ROT-avdraget gäller upp till 50,000 kronor och det gäller per person per hushåll.