Tredjepartslogistik: Effektivisera ditt företag med 3PL

17 april 2023 Julia Zsiga

I dagens konkurrensutsatta marknad är det viktigare än någonsin för företag att hitta smarta sätt att spara tid och resurser. Tredjepartslogistik (3PL) är en sådan lösning som kan hjälpa dig som företagare att fokusera på kärnverksamheten och samtidigt optimera din lagerhållning och distribution. I denna artikel går vi igenom vad 3PL innebär och hur det kan gynna både småföretagare och större distributörer.

Vad är tredjepartslogistik?

Tredjepartslogistik (3PL) innebär att ett externt företag tar över delar eller hela ansvaret för ditt företags lagerhållning och distribution. Detta innebär att 3PL-företaget hanterar allt från lagerhantering, orderplockning och förpackning till transport och leverans av varor till dina kunder. Samarbetet anpassas efter dina behov och önskemål, och kan omfatta allt från enstaka tjänster till en komplett logistiklösning.

image

Fördelar med att använda 3PL

En av de största fördelarna med att använda 3PL är att det frigör tid och resurser för dig som företagare. Genom att överlåta lager- och distributionsuppgifter till en expert kan du fokusera på att utveckla och förbättra din kärnverksamhet. Dessutom kan 3PL-företag ofta erbjuda hög kvalitet, flexibilitet och kostnadseffektivitet tack vare deras specialisering inom logistik.

En annan fördel är att 3PL-företag ofta har en global räckvidd, vilket innebär att de kan hantera logistik och leveranser till kunder över hela världen. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för företag som vill expandera internationellt eller som redan har en stor internationell kundbas.

Onlinebaserade kommunikationssystem för enklare hantering

Många 3PL-företag använder sig av onlinebaserade kommunikationssystem som förenklar hanteringen av lager, orderhistorik, orderstatus och leveranser. Ett exempel på ett sådant system är Ongoing Warehouse, som låter dig som företagare enkelt övervaka och hantera din logistikprocess. Detta innebär att du alltid har koll på lagersaldon och orderstatus, och kan fatta snabba beslut baserade på realtidsinformation.

Så tar du nästa steg mot 3PL

Om du är intresserad av att börja använda tredjepartslogistik för ditt företag är det första steget att kontakta en 3PL-leverantör för en offertförfrågan eller för att ställa eventuella frågor du kan ha.

Läs mer här: https://www.hillmerslogistik.se/tjaenster#3pl

Fler nyheter

24 februari 2023

Neonskyltens historia

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten