Ta hjälp med städningen och få mer tid över

21 juli 2020 jonas olsson

Förr i tiden sågs det som lite fult att inte städa själv i hemmet, men så är inte fallet idag. Nu för tiden anlitar vi städhjälp både hemma, vid flytt och på arbetsplatsen. Som de ofta lite stressade personer vi är så kan städhjälp göra att den där lilla extra tiden som vi behöver frigörs. I stället för att städa får vi mer tid att vara med familj och vänner samt för aktiviteter vi värdesätter, som exempelvis att träna, att lära sig en ny hobby eller kanske bara kunna jobba över ibland utan att få dåligt samvete.

 

Stor konkurrens mellan städbolagen

Det så kallade RUT-avdraget har gjort att allt fler har råd att ta hjälp av ett städbolag. Detta har lett till att det idag finns många olika städbolag i Malmö, Göteborg och Stockholm att välja mellan. Konkurrensen har därmed ökat vilket gör att man som kund lättare kan jämföra priser och städtjänster för att få till ett bra städavtal. När man letar städbolag är det bra att även träffa dem personligen innan man bestämmer sig. Att också alltid ha samma person som kommer känns oftast tryggare. Be om referenser eller välj ett städbolag som någon i din bekantskapskrets rekommenderar.

 

 

Rättvis lön

Gå inte bara efter lägsta pris då ni väljer städbolag. Ett väldigt lågt pris tyder nästan alltid på ett oseriöst företag som inte betalar sina anställda rättvisa löner. Det kan även vara bra att kolla med skatteverket om firman i fråga har några obetalda skatter och även försäkra sig om att organisationsnumret stämmer. Många städföretag drivs av endast en person som då även är den som utför städningen. Att anlita ett sådant städbolag kan kännas tryggt då man kan vara säker på att de får rättvist betalt. Ett exempel på ett sådant företag är https://www.dintjanst.se/tjanster

 

Fler nyheter

24 februari 2023

Neonskyltens historia

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten