Stora gröna ytor och fågelkvitter

06 februari 2020 william eriksson
Stora gröna ytor och fågelkvitter

Om man någon gång kört förbi en golfbana så har man kanske reagerat över de stora böljande smaragdgröna ytorna, med ett och annat inslag av vatten och ett och annat träd. Då kan det vara så att man passerat någon av alla de golfklubbar som finns över hela landet. Golfklubb i Jönköping är det man söker upp om man vill öva på utslag eller gå en runda i naturskön miljö i den trakten. Och det är just den vackra miljön och att få vara ute och röra sig i behaglig takt i naturen, som många uppger som en stor anledning till att man går med i en golfklubb.

 

Vilka som får spela golf

Vem som helst kan åka till en golfklubb och öva på utslag, och kanske även gå en sexhålsbana, om det finns. Klubbor kan man ibland få låna och bollar går att köpa vid utslagsplatsen. Det är en kul aktivitet som man till och med kan göra med ganska små barn. Viktigt är bara att man respekterar de andra golfarna och inte är för högljudd. Men för att spela på den stora artonhålsbanan så krävs att man har grönt kort, eller att man håller på att ta grönt kort och går en runda med en fadder.

 

 

Grönt kort och medlemskap

Grönt kort är en slags körkort för att spela golf som man tar för att andra spelare ska känna sig säkra på golfbanan och att spelet ska flyta på. Man kan försöka ta det genom att öva själv och kanske gå tillsammans med någon som har grönt kort, som man känner. Eller så kan man gå en kurs för golfbanans golf pro. Men för att spela på en golfbana så behöver man inte bara ett grönt kort utan man måste också vara medlem eller betala för att spela tillfälligt på banan. 

Fler nyheter

24 februari 2023

Neonskyltens historia

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten

Dags för förskola?

13 februari 2020

Dags för förskola?