Städhjälp – livspusslets bäste vän

30 maj 2019 jonas olsson
Städhjälp - livspusslets bäste vän

Det kan vara kämpigt att få ihop vardagspusslet ibland. Lämning och hämtning av barnen, matlagning, deadlines på jobbet med tid över till träning, familjetid och återhämtning kan ibland kännas som en omöjlig ekvation. Om man samtidigt vill ha ett skinande rent hushåll, då är det ofta familjetid eller tid till återhämtning som bortprioriteras.

 

Städhjälp behöver inte vara svindyrt

Många tänker sig att städhjälp är en ruinerande lyx som bara överklassen har råd med. Men det behöver inte alltid vara sanningen. I Sverige finns det så kallade RUT-avdraget, som är en skattereduktion på hushållsnära tjänster. I detta ingår hemstädning. Det går alltså att få ett skatteavdrag på kostnaden för städhjälp, precis som ROT-avdraget ger en skattereduktion på renoverings- och andra byggnationstjänster för privatpersoner.

För att kunna nyttja RUT-avdraget finns det vissa krav som man måste leva upp till. I dagsläget kan RUT-avdraget nyttjas för upp till 25 000 kronor per år. Dessutom måste du bo i bostaden där tjänsten utförs, antingen delvis eller på heltid.

 

Att anlita en städfirma

Det finns otaliga firmor idag i branschen som erbjuder städhjälp. Det är viktigt att göra research och välja en seriös städfirma. Att anlita svart städhjälp som inte betalar någon skatt kan kännas lockande på grund av billigare priser, men det är riskfyllt och sätter både dig som kund och den du anställer i en osäker position. Välj därför alltid en städfirma som betalar F-skatt och behandlar sina anställda väl, både för din och deras skull.

Rent i hemmet är en städfirma i Göteborg som erbjuder städning av hemmet. De erbjuder städning veckovis, varannan vecka eller månadsvis. Hos nya kunder gör de ett hembesök där kunden får berätta hur de vill att städningen ska utföras. Rent i Hemmet skriver då ner detta på ett kundkort som de alltid har med sig för att säkerställa att städningen sker efter kundens önskemål. De ger även en kostnads- och tidsoffert vid det första mötet.

Fler nyheter

24 februari 2023

Neonskyltens historia

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten

Dags för förskola?

13 februari 2020

Dags för förskola?