Spännsystem för kvalitetsproduktion

13 februari 2020 patrick pettersson
Spännsystem för kvalitetsproduktion

När man tillverkar en produkt i en maskin ingår det moment som exempelvis borrning och fräsning. Man har pressar och verktygsmaskiner som är igång och som förväntas fungera med högsta precision och kvalitet. Det finns också fleroperationsmaskiner, som kan göra mer än ett moment, och det finns specialkonstruerade maskiner som har egna funktioner. Maskiner arbetar ju betydligt snabbare än människan, så hastigheten kan sägas vara hög. Det krävs att man har en kvalitetsmaskin, att man sköter om den bra, och att verktyg och arbetsstycken sitter ordentligt fast. I spännsystem för verktygsmaskiner ingår till exempel klämmor, gripdon, stänger och chuckar.

 

Höga krav på spännanordningar

Man förstår vilka höga kvalitetskrav det ställs på spännsystem när man ser maskinerna i full gång. Det handlar om precisionsjobb, och inget får lämnas åt slumpen. Man måste ha högsta kvalitet, och inte nöja sig med mindre. Spännsystem tillverkas med hög teknologi och ofta i Tyskland. De har konstruerats av de bästa tillverkarna och ofta i samarbete med framstående universitet. Det finns företag i Sverige som är tekniska specialister och säljer dessa spännsystem, Därför är det lätt att skaffa rätt utrustning för alla som har höga kvalitetskrav på sin produktion. Man kontaktar helt enkelt ett företag som har funnits länge i branschen och som har stor kunskap om teknologi, teknik och funktion.

 

 

Noggranna kontroller

Man talar ofta om tysk kvalitet som ett slags måttstock på pålitlighet, hållfasthet och precision. Ordet spetsteknologi används också, och man förstår att produktutveckling är en mycket viktig faktor om man vill hänga med i den internationella konkurrensen. Därför vet man att spännsystemen utvecklas och tillverkas enligt den senaste tekniken. Dessutom sker en mycket noggrann efterkontroll. Man är mycket noga med ytfinishen och gör också olika justeringar, tester och belastningsprov där man avläser resultatet direkt på en display. Kunden kan lita på att dessa spännsystem för verktygsmaskiner håller världsklass.

Fler nyheter

24 februari 2023

Neonskyltens historia

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten