Det absolut bästa med sommaren för både barn och vuxna måste väl vara ledigheten som kommer med sommaren, tror ni inte det? Sommarlovet som väntar för barnen och en välförtjänt semester väntar för oss vuxna. Många åker iväg utomlands, fast vi har så fint väder här i Sverige under sommaren och en del åker runt och campar med en husvagn eller husbil. Men det som har blivit mer och mer poppis under de sista åren är ju båtlivet. Att fler och fler väljer att köpa sig en båt och leva livet till havs under sommaren är ju kanske inte så konstigt, havet är ju så underbart och ger en viss ro. 

 

 

Båtlivet 

 

När man skaffar sig en båt och ska vara ute med den mycket, oavsett om man tänkt spendera hela sommaren till sjöss eller om det ska vara en båt man tar dagsturer med, kanske fiskar och så vidare, så behöver man bra grejer till båten. En båttrailer för det första. Det måste man ju ha om man ska kunna frakta båten mellan land och vatten. En båttrailer är inget svårt att få tag i och ofta får man med en sådan när man köper båten. Men om inte så är fallet så finns det flera ställen man kan antingen köpa eller hyra en på. 

 

Hyra eller köpa

 

Som sagt, det går antingen att hyra en båttrailer eller köpa en. Det beror väl lite på om man har tänkt sig att ha båten i vattnet hela sommaren eller om man ska ta upp den igen efter varje gång man varit ute och åkt. Det finns en del ställen som säljer och hyr ut trailers, både till bilar, maskiner och annat. Biltrailers blir ju även det allt mer populärt. Mohlin Trailers har ett stort utbud av trailers att välja bland, både till bil och båt.