Skicka ömtåligt paket

14 januari 2019 Matilda Sjöqvist
Skicka ömtåligt paket

Ibland är det oundvikligt att posta saker, även sådant som är av det ömtåligare slaget. Om man säljer mycket saker finns alltid risken att någon av köparna bor långt borta och inte har möjlighet att komma och hämta saken ifråga personligen. Det viktigaste när man ska packa något som är ömtåligt, till exempel ett glas, är att packa det väl. Först och främst bör du skaffa en kartong eller låda som är stryktålig. Ett paket som skickas kommer att hanteras på många olika sätt, både av personer och maskiner, oavsett om du väljer att skick paket med dhl eller annat företag.

 De kan inte alltid ta hänsyn till att det är något ömtåligt i och därför är det din uppgift som skickar paketet att det är förpackat så pass väl att det kommer att hålla hela vägen. Om innehållet blir skadat på något sätt är det tråkigt både för den som skickar och för den som tar emot, så se till att det undviks till varje pris.

Om du skickar ett ömtåligt föremål bör du se till att skaffa bubbelplast eller något liknande material som du kan linda in varan i. Linda många varv, det är bättre att ta det säkra före det osäkra. Fyll sedan upp lådan med tidningspapper till exempel och packa in varan tills den är ordentligt skyddad. Testa om den är tillräckligt väl inpackad genom att skaka lite lätt på paketet. Om det hörs något skrammel är det ett tecken på att det behövs mer papper, föremålet ska inte kunna röra sig inuti. Packa tills varan är helt fixerad inuti lådan. När det inte hörs någonting ens när du skakar på paketet vet du att det är ordentligt packat och du kan lugnt skicka det till mottagaren som tacksamt kommer att kunna ta emot sin nya pryl.

Fler nyheter

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten

Dags för förskola?

13 februari 2020

Dags för förskola?

Val av skola

12 februari 2020

Val av skola

Anlita en webbyrå?

05 februari 2020

Anlita en webbyrå?

Nybliven båtägare

05 februari 2020

Nybliven båtägare

Dags att byta lås?

04 februari 2020

Dags att byta lås?