Så mår du bättre med fysioterapi

02 februari 2020 william eriksson
Så mår du bättre med fysioterapi

Att ta hand om sin kropp är viktigt med en god kost och träning. Men ibland kan man råka ut för saker som orsakar att kroppen inte fungerar som den tidigare gjort. Har du kanske råkat ut för en sjukdom eller varit med om en olycka som gör din kropp i sämre skick än tidigare varit? Då kan det vara läge att uppsöka en fysioterapeut som kan göra din vardag lättare. Hos http://www.slottspraktiken.se/ får du den hjälp och guidning du behöver för att få en mer välmående kropp. Du kan känna dig trygg hos denna erfarna sjukgymnast i Köping.

 

Fysioterapi och sjukgymnastik

Fysioterapi och sjukgymnastik är egentligen samma sak. Och med hjälp av denna behandling kan du må mycket bättre i kroppen och få guidning om hur du ska leva för att bibehålla den förbättrade kroppen. En behandling med fysioterapi innebär att en fysioterapeut undersöker din kropp för att lokalisera problemet för att sedan behandla. En viktigt del av behandlingen är att utföra ett förebyggande arbete så du förhindras att falla tillbaka till problemet. Vissa skador kan du tyvärr inte bli av med helt och hållet så då är behandlingen att lindra skadan och ta till ett förebyggande arbete så skadan inte förvärras.

 

 

En session av fysioterapi

När du kommer till din fysioterapi så börjar ni ett utredande arbete med samtal och undersökning för att ta reda på problemet och orsaken till ditt problem. Hur skadan har uppstått eller om det är ett problem som har att göra med en sjukdom. Oavsett vad orsaken är till att du har uppsökt en fysioterapeut så kommer du få den hjälp som passar dig. De delar av kroppen som en fysioterapeut arbetar med är muskler, nerver, leder och skelett. En fysioterapeut kan behandla sin patient med bland annat rörelse och akupunktur.

Fler nyheter

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten

Dags för förskola?

13 februari 2020

Dags för förskola?

Val av skola

12 februari 2020

Val av skola

Anlita en webbyrå?

05 februari 2020

Anlita en webbyrå?

Nybliven båtägare

05 februari 2020

Nybliven båtägare