Redovisning har en illa klang

12 februari 2020 patrick pettersson
Redovisning har en illa klang

Begreppet ”redovisning”  har flera innebörder. För många orsakar ordet en kall kår längs med ryggraden då det skickar tillbaka vårt minne till nervösa presentationer i skolan. Kanske skulle du redovisa om Skånes landskap, Europeiska unionen eller den lokala pizzerian. Oavsett innebar det att du, ensam, skulle stå längst fram i klassrummet och prata inför hela klassen och läraren. Det var bara att be till högre makter om att rösten skulle hålla och att ingen skulle skratta och peka på dig när du redovisade dina skolarbeten.

 

Redovisning ger tillgänglighet

Sedan finns det ju även andra typer av redovisningar som inte innebär att personligen tala inför en grupp människor, men som ändå av ordets definition handlar om att visa upp resultatet av någonting så att det blir tillgängligt för andra människor. Ofta handlar det om ekonomi och att exempelvis öppet redovisa hur till exempel en förening eller verksamhet spenderat sina pengar under året som gått. Gärna ska det vara tillgängligt för alla som det är relevant för. En Redovisning i göteborg ska alltså kunna tas del av verksamhetens medlemmar som är boende i Stockholm, för att ta ett exempel.

 

 

Hyr revisorer

Det är schysst och tacksamt att få hjälp med en redovisning då det ligger ganska mycket arbete bakom och är viktigt att det blir rätt. Du är ju naturligtvis upptagen med så mycket annat viktigt i ditt liv att du inte har tid med att få varenda siffra rätt. Då kan man förslagsvis hyra in revisorer som sköter allt det där som har med siffror och summor att göra. Det är ju så lätt att röra till det och du vet vilken storm det blir när allting inte redovisas exakt som det ska vara. Det finns alltid någon paragrafryttare som ifrågasätter varför ni lagt så mycket pengar på fika. Spara tid och energi, revisorerna löser det.

Fler nyheter

24 februari 2023

Neonskyltens historia

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten