Även om allt fler läser böcker på sin surfplatta eller lyssnar på en uppläsning i sin mobil, så finns det fortfarande många som älskar den tryckta boken. Mediebarometern 2018 rapporterade att 39 procent av den svenska befolkningen läser en bok varje dag. Av dem väljer 32 procent en pappersbok. Det är en siffra som har varit ganska stabil de senaste tio åren, vilket innebär att det finns en stor marknad för den tryckta pappersboken; både för nytryckt och begagnad. Dock kan det vara svårare att hitta specialböcker eftersom många bokhandlare har minskat sortimentet.

 

 

Hållbar läsning med begagnat

 

Säkraste källan till att hitta äldre upplagor av böcker, unika utgåvor eller bara intressant läsning till riktigt bra priser är att besöka ett antikvariat. Här finns många skatter inom områden som kanske inte alltid är den breda publikens böcker. Dessutom finns det stora fördelar med att läsa en fysisk bok när det gäller ämnen som konst eller foto. Det finns också en extra läsupplevelse att ha en bok i knäet, vända blad och känna papprets struktur samtidigt som typografin gör det enkelt för ögat att läsa. Dessutom gör en lång livslängd en begagnad bok hållbar.

 

Välj rätt hylla när det är dags att leta bokskatter

 

Tänk på att det inte bara går att köpa böcker på antikvariat. Det är också möjligt att sälja böcker som är lästa och bara tar plats i bokhyllan; ett smart sätt att göra rum för nya läsupplevelse och även tjäna en slant. Välj ett välsorterat antikvariat med brett sortiment så blir det enklare att bli av med de böcker som behöver få nya ägare. För den som letar efter skönlitteratur men även facklitteratur inom ämnen som filosofi, psykologi, religion och naturvetenskap kan med fördel vända sig till Antikvariat August i Stockholm, både vid försäljning, inköp eller bara för att hitta ny läslust.