Nybliven båtägare

05 februari 2020 william eriksson
Nybliven båtägare

Äntligen har ni gjort slag i saken och köpt en egen båt. Ni kanske alltid har drömt om livet till sjöss, att få äga en egen båt bara för er. Som nybliven båtägaren finns det en del man behöver tänka på. Den ska underhållas och skötas om som med allting annat man äger. Ni får fundera över var någonstans ni vill ha båten, om den ska ha en båtplats eller om ni tänker er att ta hem båten efter varje tur på sjön. Ska ni ta hem den efter varje båttur så behöver ni även införskaffa er en båtkärra att köra båten på. Om ni tänker er att den ska ha en båtplats, kanske ni väljer att hyra en kärra för enstaka körningar. 

 

Hyra båtplats

Om man inte bor på ett ställe med egen brygga så kanske man funderar på att hyra in sig någonstans för att lägga sin båt. Det finns olika marinor överallt i landet där man kan få hyra in sig på en båtplats. En del väljer att sköta om sin båt själva, och vill bara hyra en plats för den att ligga på under sommarhalvåret men en del vill ha hela paketet och väljer därför att service av båten ska ingå. Marinan brukar erbjuda olika tjänster för sina kunder som hyr in sig på båtplats. 

 

Service och underhåll

En båt kräver  underhåll för att den ska hålla sig hel och fungerande. Har man ett intresse av att hålla på med båten så kan man självklart göra det. Många marinor brukar erbjuda dessa tjänster som ett tillval när man bokar plats för sin båt. De kan ta hand om allt från tvätt av båten till en helt färdig båt att sjösätta när säsongen kommer. Det skiljer förstås i pris, men det kan vara värt det om man inte är intresserad av att underhålla båten själv. 

Fler nyheter

24 februari 2023

Neonskyltens historia

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten

Dags för förskola?

13 februari 2020

Dags för förskola?