Njut av livets goda på Italiensk restaurang

30 januari 2020 william eriksson
Njut av livets goda på Italiensk restaurang

De flesta människor får något längtansfullt i blicken när man pratar om det italienska köket. Sällan blir man besviken efter en italiensk middag. Tanken på ångande spagetti, doftande av färsk basilika, olivolja, nymalen svartpeppar tillsammans med aromen från ett glas rött vin, ja det börjar nog vattnas i munnen på de flesta som tycker om att äta och dricka gott. Oavsett årstid så passar det alltid bra med en trevlig kväll på en Italiensk restaurang. 

 

Traditionell pizza som anpassas efter behov

Den första pizzerian lär ha invigts 1969 på Gustav Adolfs torg i Stockholm. Ni som följde TV-serien “Vår tid är nu” kanske får en bild av hur det kan ha sett ut om ni minns hur rollfiguren Angelo och hans fru öppnade sin pizzeria. Pizzan idag är sig ganska lik till form och innehåll. Men till skillnad från för bara ett tiotal år sedan finns det för det mesta alternativ för allas magar på italienska restauranger. Det är vanligt med olika matallergier och istället för att avstå från ett trivsamt restaurangbesök så finns det ofta olika möjligheter på menyn. Så ingen behöver känna sig utanför sällskapet som njuter av den härliga pastarätten eller nygräddade pizzan. Det går att få pizzor som är laktosfria, veganska och glutenfria så att alla kan njuta. 

 

 

Boka bord för en oförglömlig kväll

En riktigt genuin Italiensk restaurang har förstås inte bara pizza. Klassiska pastarätter är ett måste, och förstås några kötträtter, gärna musslor och krämiga risottorätter. Hur gott och mättande det än blir får det ändå lov att finnas plats över till en Tiramisù, Pannacotta eller annat sött efter maten. Eller kanske en iskall Limoncello till kaffet. Låt dina smaklökar inspireras genom att gå in och kolla menyn och boka bord på en Italiensk restaurang redan idag och låt dig väl smaka av livets goda. 

Fler nyheter

24 februari 2023

Neonskyltens historia

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten