När du letar pumpservice i Värnamo, vad ska du tänka på?

16 november 2022 Staffan Ehrlin

editorial

Företag som använder pumpar i Värnamo

Oavsett vilken industri och bransch du befinner dig i så är det viktigt att har bra kontakter till andra företag som kan serva dig med utrustning och med expertis. Ett område som man som ny egenföretagare kanske inte har jätte bra koll på är det här med olika pumpar och hur de kan användas. Jag tänkte skriva lite om detta och försöka hjälpa sprida kunskap om just pumpar.

Det finns många olika typer av pumpar på marknaden idag. De finns i alla former och storlekar, och alla har sin egen specifika funktion. De fyra huvudtyperna av pumpar är trum-, membran-, centrifugal- och pulverpumpar.

Trumpumpar är den vanligaste typen av pump. De används vanligtvis för att överför vätskor från en behållare till en annan och används ofta inom livsmedels- och dryckesindustrin. Trumpumpar har vanligtvis en cylindrisk kropp och en kolv som passar inuti cylindern. Kolven är kopplad till en stång som går genom pumpens ovansida.

pumpservice - pumpar Värnamo

Membran-, Centrifugal och pulverpumpar

Membranpumpar är också vanliga och liknar trumpumparna. De har också en cylindrisk kropp och en kolv som sitter i cylindern, men i stället för en stång har de ett membran som är fäst vid kolven. Det är membranet som förflyttar vätskan genom pumpen.

Centrifugalpumpar är inte lika vanliga som trum- eller membranpumpar, men de är nödvändiga i vissa tillämpningar. De fungerar genom att använda centrifugalkraft för att flytta vätskan genom pumpen. Pumpen har ett pumphjul som snurrar med hög hastighet och pressar vätskan utåt från pumpens centrum.

Pulverpumpar används för att överföra torra pulver eller granulerat material. De fungerar genom att använda en roterande snigel för att flytta materialet genom pumpen. Pulverpumpar används ofta inom livsmedels- och läkemedelsindustrin.

Det finns många olika tillverkare av pumpar och alla har sitt eget utbud av modeller. Under de senaste åren har det kommit ett antal nya företag på marknaden som erbjuder innovativa nya konstruktioner och tekniker. Vänd dig till någon som inte bara säljer pumpar men som även utför pumpservice i Värnamo för att få bästa hjälp.

Fler nyheter

24 februari 2023

Neonskyltens historia

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten