Ljvliga gitarrnörderi

23 maj 2019 Mikael Barani
Ljvliga gitarrnörderi

Ibland när man surfar runt bland gitarrforum och musikaffärer, som till exempel i DanGuitars webbutik, så blir man allt sjukt sugen på att gotta ner sig i sin gura. Att på detaljnivå se till att den ser ut, och låter precis om man själv vill.
I varje fall gäller denna passion för gitarrdelar somliga av oss.
Andra är nöjda med att ha något att spela på och bryr sig inte ett dyft om guran så länge den låter. Helst lämnar de in gitarren när en sträng har gått av och behöver bytas.

Men för oss nördar, let’s be honest about it, så finns det en hel värld av finjusteringar att upptäcka. För naturligtvis går det att ändra och mixtra med din gitarr in i minsta detalj: Från enklare saker som att hitta just de strängar som passar ditt spelande ända ner till inläggen (punkterna på greppbrädan).

Sedan kan det ju vara så att något har gått sönder på din gitarr. Det är inte särskilt vanligt, om du nu inte har råkat tappa din gura i backen. Då kan alla möjliga tråkigheter uppstå – framförallt på halsen. I värsta fall kan den ha knäckts, och då handlar det oftast om att behöva köpa en ny hals.

Men förutsatt att så inte är fallet så är djupdykningen ner i gitarrdelar på DanGuitars hemsida, eller butik i danska Grenå, en rolig upplevelse. Kika till exempel på Dunlops Straplok – gitarrknkoppar som håller axelremmen låst. Med ett par sådana här installerade så minskar du dramatiskt risken för att just tappa din gitarr i marken.

Eller kanske rasslar det om din volymkontroll när du vrider på den.
Då kan det röra sig om något så enkelt som oxidering, vilket ibland kan försvinna bara genom att vrida runt på ratten ett par gånger. Men i värsta fall får du köpa nya så kallade potar. 
Då är det bra att DanGuitar har blixtsnabb leverans.

Fler nyheter

24 februari 2023

Neonskyltens historia

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten

Dags för förskola?

13 februari 2020

Dags för förskola?