Lättillgänglig akuttandvård i Odenplan

14 juni 2022 Lily Hansen

editorial

Utslagna tänder eller ett kraftigt slag mot munnen är några av de vanligaste orsakerna till att man kan behöva uppsöka en tandläkare akut vid Odenplan. Men också kraftig inflammation i tandköttet, visdomständer som plötsligt kommer upp och tandvärk är vanliga orsaker. Att uppsöka en tandläkare akut behöver nödvändigtvis inte kosta mer än ett vanligt tandläkarbesök så länge det sker under normala öppettider. 

Har man fått ett kraftigt slag mot tänderna och munnen är det viktigt att man uppsöker tandläkaren akut även om man inte har förlorat några tänder. Detta eftersom tänderna eller rötterna kan vara skadade. Tandläkaren undersöker då munnen och tänderna och kan komma med viktiga råd som man bör följa för att bettet ska stabilisera sig och tändernas rötter ska få vila. Det kan exempelvis vara att undvika att tugga och bita och att bara äta flytande föda under en viss tid. På så vis ger man tänderna chans att återhämta sig och man slipper förhoppningsvis att förlora dem.

 

Akuttandvård odenplan

 

Smärtlindring är jätteviktigt vid akuttandvård

Är man i behov av akuttandvård kan det vara smart att välja en tandvårdsklinik som inte ligger alltför långt bort från där man befinner sig. Då man inte ska köra bil när man är smärtpåverkad är det bättre att man låter någon annan köra eller så tar man en taxi. Akuttandvård i Odenplan ligger centralt och dit är det enkelt att åka både buss och tunnelbana. 

När man uppsöker en tandläkare akut får man först och främst hjälp med att bli av med smärtan. Om problemet inte kräver någon stor behandling åtgärdas det med en gång. Men vanligt är att man får komma tillbaka vid ett senare tillfälle när svullnaden och smärtan har avtagit. Det kan exempelvis vara om man har slagit ut tänder, är i behov av käkkirurgi eller någon annan mer avancerad behandling.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://din-eshop.se/

https://ehandels-bloggen.se/

https://ehandelsbutiker.se/

https://handelssajter.se/

https://hobbyshopping.se/

https://meshop.se/

https://min-ehandel.se/

https://shoppinginspiration.se/

https://svensk-webbhandel.se/

https://webb-butiker.se/

https://webb-handel.se/

https://webbshop-nytt.se/

Fler nyheter

24 februari 2023

Neonskyltens historia

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten

Dags för förskola?

13 februari 2020

Dags för förskola?