Låt rätt verktyg göra jobbet smidigt och enkelt!

06 februari 2023 Veronica Jansson

editorial

Poleringsskivor är viktiga verktyg

De används för bilslipare, maskinister och hantverkare. Även för att ytbehandla metallytor genom att jämna ut grova kanter, polera bort rost eller färg och ta bort fläckar. Den jämna finish du får med polerskivor är svår att uppnå med andra metoder. Nyckeln är att välja rätt skiva för jobbet. De olika alternativen finns på osborn.com. En fiberskiva ger till exempel en jämnare yta medan en aluminiumoxidskiva är bättre lämpad för att skära genom tuffa ytor. Polerskivor används också vid träbearbetning och smyckespolering samt vid polering av t.ex. möbler. De garanterar en jämn och högkvalitativ finish och dessutom kan de spara tid och arbete eftersom arbetet blir snabbare färdigt.

De används vanligtvis för att ta bort repor och ytfel från material som färg, metall, glas, plast och trä. Den vanligaste polerskivan är en ullkudde som fästs på en borrkrona. Den roterande skivan får ullfibrerna att gnugga mot ytan på det material som ska poleras, ta bort repor och andra defekter.

Bästa resultat är du använder en polerskiva

polerskivor

Det är viktigt att använda rätt teknik med rätt hastighet och tryck. För mycket tryck eller för hög hastighet kan orsaka skador på materialet som poleras. Det är också viktigt att endast använda ett lätt tryck när man börjar, eftersom detta hjälper till att förhindra att ytterligare skador uppstår. Skivan måste vara ren och fri från skräp, eftersom smuts och grus kan orsaka repor och skåror i materialet. Använd endast polerskivor för att polera material; de ska inte användas för att skära eller slipa. Detta kan leda till skador på materialet som poleras. För bästa resultat är det lämpligt att börja med en grovkornig slipskiva och gradvis gå uppåt i kornstorlek för att uppnå önskad finish. Dessutom bör polerskivor bytas ut när de börjar slitas ut eller täcks till av skräp. Detta garanterar att materialet som poleras förblir oskadat och får bästa möjliga finish.

Fler nyheter

24 februari 2023

Neonskyltens historia

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten