Kök för hela familjen

25 januari 2020 Cecilia Olsson
Kök för hela familjen

När man ska skaffa ett nytt kök så är det viktigt att noga tänka igenom vilka behov man har. För att köket ska kunna användas på ett bekvämt sätt bör arbetsbänkar vara i en bra höjd och placering på spis, kylskåp och skafferi ska var så att man kan få ett fint arbetsflöde då man lagar mat eller bakar. För att rengöringen ska gå så smidigt som möjligt bör man även tänka på att sätta in bänkskivor som är lätta att torka av samt bra storlek på diskho och en välplacerad diskmaskin. Man ska också tänka på hur många som ska vistas i köket samtidigt. Är man en stor familj där alla på något sätt är delaktiga i matlagning eller bak så ska man se till att det finns plats för alla att röra sig och tillräckligt med arbetsytor för att inte vara i vägen för varandra. En köksö med häll eller vask är väldigt praktiskt att ha om man är flera i köket samtidigt.

När det kommer till utseendet på köket så är det bäst att sätta in det man själv tycker är snyggt i en färgskala som man gillar, istället för att följa en trend som det finns risk att man tröttnar på inom ett par månader. Tänk också på att sätta in välplanerad och bra belysning i köket.

När man vet vilka behov som finns så är det smart att anlita proffs för att göra köksdrömmarna till verklighet. Några som kan köksdesign i Stockholm är Urban Kitchens. De har det bredaste sortimentet under ett tak i södra Stockholm och hjälper till från första till sista steget. Urban Kitchens har allt från tysk stilrenhet med grym ingenjörskonst, till stabila traditionella norrländska kök och moderna norska kök. Man kan också måttbeställa garderober med skjutdörrar och tvättstugor med det lilla extra. Urban Kitchens erbjuder både köksrenovering & köksdesign i Stockholm. 

Fler nyheter

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten

Dags för förskola?

13 februari 2020

Dags för förskola?

Val av skola

12 februari 2020

Val av skola

Anlita en webbyrå?

05 februari 2020

Anlita en webbyrå?

Nybliven båtägare

05 februari 2020

Nybliven båtägare

Dags att byta lås?

04 februari 2020

Dags att byta lås?