Kanalplasttak och Click Step Monteringsset kan bidra till härlig miljö på altanen

18 juli 2022 Cecilia Olsson

editorial

Att ha en härlig altan där det är möjligt att njuta av underbart ljus och frisk luft är något som är mycket värdefullt för många. Det är väldigt mysigt med en inredd altan där man kan göra allt från att äta måltider till att koppla av med en bra bok. Oavsett vad man tycker om att göra så kan det ofta vara skönt att ha ett tak på sin altan. Det gör att man inte blir lika väderberoende, utan kan njuta av sin altan även regniga dagar. Genom att välja ett plasttak så kan man fortfarande njuta av härligt dagsljus utan att man behöver bli bländad av stark sol.

Ett kanalplasttak är ett smidigt val

Hos e-plast.se hittar man ett kanalplasttak som är mycket användbart till bland annat altantak och tak till carportar och vinterträdgårdar. Det kallas Click-Step och är mycket enkelt att transportera och arbeta med. Med dess smarta lösning så kommer det inte finnas några synliga skarvar eller skruvar, utan det blir en sömlös taklösning som man själv enkelt kan montera. Man klickar helt enkelt ihop skivorna med varandra och sedan har man ett altantak. 

Click Step Monteringsset

Click-Step-taket kommer i två färger; opal och klar. På platser där man verkligen vill få in så mycket ljus som möjligt så är det bra att välja den klara varianten. Den med opal färg dämpar solljuset något mer än den klara och kan därmed passa på altaner i söderläge eller där man helt enkelt vill ha ett litet mer dämpat ljus utan att stänga det ute helt. 

Monteringsset för att fästa takskivorna

Förutom att man behöver själva takskivorna för att kunna montera taket så kan det även vara bra att införskaffa ett Click Step Monteringsset när man ska fästa skivorna (även detta finns hos e-plast.se). Denna monteringssats räcker till cirka 8–10 kvadratmeter takyta. Skruven i monteringssatsen har en liten plastkloss på änden som ska ner i räfflan i skivan och därefter skruvas fast. Tänk bara på att inte skruva åt den för hårt.

Fler nyheter

24 februari 2023

Neonskyltens historia

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten