Hur jag kom fram till att en flyttfirma i Norrköping är bästa alternativ

19 november 2022 Staffan Ehrlin

editorial

Hur jag kom fram till att en flyttfirma i Norrköping är bästa alternativ

Det här med att packa är en hel jäkla vetenskap. Det blev jag varse om första gången jag skulle på semester med min blivande fru och hon helt plötsligt drog fram en resväska. Själv var jag van vid att packa i en plastpåse. Så när det sedan blev dags att flytta insåg jag att jag var tvungen att levla upp lite och helt enkelt visa hur man bäst packar ner ett bohag.

Vi kommer att behöva några saker för den här handledningen. Flyttkartonger, packmaterial som bubbelplast och packpannor och lite gammaldags muskelkraft.

Det första steget är att hitta några bra flyttkartonger. Du kan få dessa från din lokala flyttfirma eller bygghandel. De ska vara rejäla och ha en kapacitet på cirka 30-40 liter. Du behöver 3-4 lådor för en studiolägenhet och 5-6 lådor för en lägenhet med ett sovrum. Om du bor spartanskt det vill säga. Jag skulle satsa på fler eftersom hur mycket varje låda väger är väldigt viktigt.

flyttfirma Norrköping

Själv eller hjälp?

Om du anlitar en professionell flyttfirma har de troligen viktbegränsningar för varje låda. Vanligtvis är det cirka 30-40 kg per låda. Om du överskrider det kan du drabbas av extra avgifter. Dessutom riskerar du att skada personalen och det vill man ju verkligen inte. Packar du för tungt för dig själv riskerar du ju bara att skada dig själv. Försök hålla samma riktmärken för dig själv.

Nästa steg är att hitta förpackningsmaterial. Bubbelplast är viktigt för att skydda dina tillhörigheter från skador under flytten. Du kan också använda förpackningspapper eller filtar för att dämpa dina föremål. Flyttfiltar är det bästa alternativet eftersom de är särskilt utformade för att skydda möbler under en flytt.

Halvvägs in i alla mina steg inser jag att jag mycket hellre anlitar en flyttfirma. Så stryk de första stegen och kontakta en flyttfirma Norrköping idag.

Fler nyheter

24 februari 2023

Neonskyltens historia

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten