Auktioner kan vara en bra plats att göra riktiga fynd. En auktion fungerar så att under en begränsad tid kan man buda på diverse objekt. Det kan vara allt från hus till matskedar, och den som lägger högsta budet förbinder sig att köpa. I dagsläget kan man auktionera och buda online men det är en riktig upplevelse att vara med på plats. För den som vill gå på auktion i Luleå finns det goda möjligheter att göra fynd hos http://www.norrauktion.se/ Hur gör man då riktiga fynd och vad ska man tänka på?

 

Tänk på att allt säljs i befintligt skick

Det är bra att veta att det som säljs på auktion säljs i befintligt skick och att det därför är mycket viktigt att inspektera objekten noga innan man börjar buda. Generellt finns det inte heller någon ångerrätt. Detta gäller inte vid auktionering av nya varor då auktionsfirman är ansvarig för att informera om eventuella brister. Den traditionella slagauktionen är den där du lägger bud på plats. Du skyddas då av konsumenttjänstlagen men som sagt har du ingen ångerrätt. Möjligheten finns dock att göra riktigt bra fynd så länge man ser till att granska objekten och sätta sig in i värdet på motsvarande produkter.

 

 

Dyraste föremålen som sålts

Auktioner av riktigt exklusiva objekt kan skena iväg ordentligt. Då rör det sig vanligtvis om tavlor, antika föremål, smycken och ibland lite udda samlarobjekt. En vas från Qingdynastin troddes först vara en kopia men visade sig vara äkta och gick för inte mindre än 491 miljoner kronor! Som kopia värderades den till 9 000 kronor, så här hade man verkligen kunnat göra ett fynd. Det är inte bara antika föremål som kan få budgivare att släppa loss; En figur från Star Wars som föreställer Boba Fett gick för ungefär 225 000 kronor. Kanske har du en guldgruva i någon kartong där hemma?