Hitta billiga parfymer från välkända märken och använd dem på rätt sätt

30 juni 2021 Cecilia Olsson

Väldigt många människor använder dagligen parfym för att känna sig extra fräscha och för att få njuta av härlig doft hela dagen. Även om man till viss del vänjer sig vid sin egna doft så kan man ofta känna parfymen man använder på sina kläder eller om man luktar på till exempel handlederna där det är vanligt att applicera parfym. Det finns dessutom mängder av härliga dofter som gör det möjligt att välja parfym efter tillfälle, humör eller till och med säsong. 

Kända parfymer till bra pris online

Dessvärre kan parfymer kosta ganska mycket, speciellt om man väljer ett av de mer framstående märkena på marknaden. Hos Coolpriser kan man som tur är hitta billiga parfymer från massor av olika varumärken. Med det sagt så är det fortfarande klokt att använda parfymen på rätt sätt för att få ut så mycket som möjligt av den.

Dosera parfymen rätt

Det finns till exempel ingen idé att överdosera parfym på kroppen eftersom det gör att parfymen tar slut onödigt fort och doften kan dessutom bli för intensiv och inte upplevas lika behaglig som om den doseras rätt. Ofta räcker det att spraya parfymen på pulspunkterna, såsom handlederna och på halsen. Man ska aldrig gnugga in parfymen eftersom det förstör doftnoterna och gör att aromen inte stannar lika länge. 

Välj intensitet på parfymen utifrån önskad effekt

De vanligaste parfymsorterna är Eau de Toilette (EdT) som innehåller 5-15% aromatiska föreningar och Eau de Parfum (EdP) som har 10-20% aromatiska föreningar. Procenten kan vara avgörande för intensiteten i doften och även hur länge den stannar kvar under dagen. Även kroppstemperaturen påverkar intensiteten i parfymen, ju varmare man är desto intensivare blir doften. Därför kan vissa parfymer upplevas perfekta under vintern då man oftare är sval, men de blir lite för intensiva under sommarens varma dagar eller då man utövar fysisk träning. 

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://lifestylebloggar.se/

https://livsstilsbloggar.se/

https://lifenewz.se/

https://bramotion.se/

https://friskhetsbloggen.se/

https://godmotion.se/

https://kondi-bloggen.se/

https://lev-livet.se/

https://lev-sunt.se/

https://motionera-mera.se/

https://sundhetsbloggen.se/

https://sundhetstips.se/

Fler nyheter

24 februari 2023

Neonskyltens historia

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten