Henry Ford lade grunden

13 februari 2020 Lily Hansen
Henry Ford lade grunden

Du har utan tvekan hört talas om honom. Henry Ford. Mannen som var en av de första att tillämpa löpandebandprincipen på ett sätt som revolutionerade effektiviteten och hastigheten i verkstadsbranschen när det kom till att tillverka bilar. Henry Ford var också, som namnet såklart avslöjar, grundaren till bilmärket Ford och företaget Ford Motor Company. Världens första Ford byggdes 1908 under namnet T-Forden. När den lanserades kostade den 850 dollar. Den nyaste Ford-modellen idag, som lanseras först 2021, är en så kallad Ford Mustang. Den kommer kosta nästan 44 000 dollar (motsvarande ca 420 000 kronor). Det har med andra ord hänt en del på Ford-fronten de senaste hundra åren.

 

Omåttligt populärt bilmärke

Ford är en mycket omtyckt bilmodell bland svenskarna. Det blev svart på vitt år 2015 när en mätning av SCB visade att det är den fjärde vanligaste bilen i Sverige, enbart slagen av Toyota, Volkswagen och överlägsna Volvo. Närmare bestämt fanns det samma år 253 408 personbilar i Sverige av märket Ford. Det är verkligen inte lite. Men det är såklart inte bara i Sverige som Forden är omåttligt populär. I USA har Ford F-150 varit det mest sålda fordonet de senaste 40 åren. Det är ingen statistik man skojar bort och ett kvitto på Henry Fords bidrag till industrin.

 

 

Om olyckan är framme

Men oavsett om man bor i Sverige eller USA eller vilket land som helst så är det såklart viktigt att veta att man kan få bilen servad på ett bra sätt. Bor man till exempel i Stockholm är det ju relevant att det finns Ford Service i Stockholm om någonting skulle hända. För även om vi redan konstaterat att Ford är en fantastisk bilmodell kan ju saker och ting ändå ske, som exempelvis olyckor, eller att man behöver reservdelar från just en annan Ford. Då är det alltså en trygghet med Ford Service och Fordhandlare i närheten.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://bil-bloggar.se/

https://bil-blogg.se/

https://bilnews.se/

https://bilarochcamping.se/

https://bilnewz.se/

https://bilpower.se/

https://bilutflykter.se/

https://dinnyabil.se/

https://dintrafik.se/

https://motorochteknik.se/

https://nyttombilar.se/

https://vimedbil.se/

Fler nyheter

24 februari 2023

Neonskyltens historia

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten