Gör guldet till pengar

05 februari 2020 jonas olsson
Gör guldet till pengar

Vi alla har sett programmen på Tv som handlar om ”samlare”. Om folk som vägrar släppa taget om saker trots att de inte använt dem på över tio år. Det är mänskligt att känna så och vi alla känner det mer eller mindre. Vi har hela vinden full med saker som vi innerst inne aldrig kommer använda, vi har kläder som vi inte använt på tio år och vi har skrin med guld som inte sett dagens ljus på en evighet. Att sälja saker, är tack vare internet, lättare än någonsin. Det är till och med enkelt och smidigt att Sälja guld.  

 

Så går det till

Att sälja kläder, möbler och andra prylar är de flesta medvetna om hur man går tillväga. Men att sälja guld är det inte alla som vet hur man gör. Vad många inte vet är att det idag är förvånansvärt lätt att sälja sitt guld. Det finns flera företag som underlättar säljdelen genom att erbjuda gratis kvalificerad värdering och prisförslag. Därefter är det du som avgör om du vill sälja eller inte. Det smidigaste av allt är att du kan posta guldet till dem för att sedan få tillbaka det. Du behöver alltså inte ens besöka dem, om du inte vill.

 

 

Låt guldet finansiera något

Guld må ibland ha ett symboliskt värde, och bör då kanske inte säljas. Men ofta har man guld och andra smycken utan något som helst symboliskt värde som bara ligger och samlar damm i en byrålåda. Och liggandes i den byrålådan är värdet av det guldet ingenting. Däremot kan det få nytt liv genom att omvandlas till faktiska pengar och exempelvis finansiera en weekend eller en lyxig kväll på stan. Det är så man måste tänka – att guldet som ändå bara ligger och samlar damm kan finansiera något, som till exempelvis en upplevelse. 

Fler nyheter

24 februari 2023

Neonskyltens historia

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten