Fördelar med plåttak

05 juni 2019 Mikael Barani
Fördelar med plåttak

Funderar du på om det är dags att lägga ett nytt tak på huset? Bor du i Stockholmsområdet och letar efter takläggare så hittar du Norin & Hedlund Plåtslageri AB.
Denna rutinerade firma har nästan 15 års erfarenhet av att lägga plåttak och jobbar efter ledorden ”Trygghet, service och god kvalitet”. Du kan med andra ord känna dig lugn och säker i att denna firma kommer att utföra ett stabilt jobb där du som kund känner dig nöjd med slutresultatet.

Varför ska man då välja plåttak, frågar du dig själv. Ja, skulle du fråga personalen på Norin & Hedlund Plåtslageri AB så kommer de säkert att ge dig många goda anledningar till varför du ska välja ett tak av detta material. Bland deras svar skulle du garanterat att hitta någon, eller flera, av följande fördelar:

1. Tak av plåt håller länge:Beroende på hur du sköter om ditt plåttak så håller det oftast i minst 30 år, men kan hålla mycket längre än så. Så länge det finns ett lager av färg på plåten så är den skyddad mot väder och vind. Men om det skulle vara så att färgen började flagna så kommer regn och rusk förr eller senare skapa rost på taket. 
Så se till att du tar en titt på ditt plåttak en gång om året för att upptäcka potentiella problemområden.

2. Lätt att göra rent: Plåttak har inte lika många skrymslen som till exempel takpannor. Därför är det relativt enkelt att hålla efter taket så att det är rent och fräscht.

3. Relativt enkelt montering: Plåttak är förhållandevis lätt att montera. Det är ett lätt material som därför också utsätter husets konstruktion för lägre vikt än till exempel takpannor.

Vill du veta mer om plåttak, eller har frågor rörande andra typer av plåtarbeten, så kan naturligtvis Norin & Hedlund Plåtslageri svara på dina funderingar.

Fler nyheter

24 februari 2023

Neonskyltens historia

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten

Dags för förskola?

13 februari 2020

Dags för förskola?