Få hjälp av en personlig assistent

13 augusti 2021 Lily Hansen

Att ha en personlig assistent som hjälper till med allt du inte hinner eller vill göra kan låta väldigt lyxigt och bekvämt. Men när man talar om personlig assistent så är det en hjälp som finns tillhanda för personer som behöver hjälp för att få ett fungerande och normalt liv. Det kan vara personer som har rörelsehinder, psykiska åkommor eller sjukdomar som gör att de inte kan utföra sina dagliga sysslor.

Med hjälp av en Personlig assistent kan alla få ett välfungerande och drägligt liv inom alla områden. Det kan handla om att man behöver hjälp med sådant som att ta sig utanför sitt hem för att utföra aktiviteter, gå i skolan eller arbetsträna. Men för andra kan det vara ett behov som gäller dygnet runt, där man till och med kan ha personliga assistenter som vakar under tiden som man sover. Och som hjälper till med allt ifrån måltider till personlig hygien.  

 

two woman sitting by the window laughing

 

Stöd för en fungerande vardag

För någon som inte har ett akut eller pågående allvarligt vårdbehov är det skönt att kunna få tillbringa sin tid i sitt eget hem. Kanske har man dessutom en familj som man vill dela sina dagar med. Men att ha en familjemedlem som kräver mer omsorg än normalt kan vara mycket betungande. Det kanske inte heller finns den tiden som krävs för att allt ska gå ihop i hemmet med någon som behöver stöd och hjälp.

En personlig assistent är ett stöd som är till för att alla ska kunna leva sitt eget liv utan hinder eller begränsningar. Därför kan uppdragen som personlig assistent se mycket olika ut från fall till fall. Det är ungefär lika olika som alla uppdragsgivare som assistenten kan komma att stödja. Som personlig assistent är det därför viktigt att vara flexibel och lyhörd, och att kunna vara ett bra stöd.

Fler nyheter

24 februari 2023

Neonskyltens historia

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten