Få hjälp av en advokat

12 augusti 2020 jonas olsson

Det finns många situationer i livet då du kan behöva hjälp av en advokat. Det handlar inte enbart om människor som har begått ett brott, utan även de som går igenom en skilsmässa, när man ska skriva kontrakt, vid migrationsfrågor eller en vårdnadstvist.

Det finns helt enkelt saker du inte kan hantera själv. Då är det bäst att redan från början anställa en advokat. En advokat finns där för dig igenom hela processen och har alltid ditt bästa för ögonen. En advokat har även tystnadsplikt mot sin klient. 

Asylrätt – en komplicerad fråga

Om du är i situationen där du behöver hjälp med asylrätt i Göteborg måste du anlita en kunnig advokat inom området. En advokatfirma som kan hjälpa dig med asylrätt är Ottosson & Pakas som är en professionell och lokal advokatfirma.

Asylprocessen är en komplicerad och svår process som du inte ska gå igenom ensam. Du kan få hjälp både med att ansöka om uppehållstillstånd, men även att överklaga om du inte är nöjd med ditt tidigare beslut. Ta därför hjälp att förstå de lagar och regler som hjälper så kan du förhoppningsvis få ett lyckat slutresultat.

Advokat eller jurist?

En stor skillnad mellan en advokat och jurist är att advokat är en skyddad titel och det är inte jurist. Det betyder att i princip vem som helst kan kalla sig för en jurist. Men för att bli advokat måste du genomgå en juridisk utbildning på cirka 5 år. Det krävs sedan en 3 årig praktik på en kvalificerad juridisk verksamhet. Alla blivande advokater måste slutligen göra en advokatexamen med en muntlig examination.

Efter godkänd examen kan du till sist kalla dig för advokat och vara medlem i advokatsamfundet om du uppfyller en rad höga krav. Förutom utbildning och praktik måste du nämligen ha en ordnad ekonomi samt vara redbar och lämplig i alla avseenden.

Fler nyheter

24 februari 2023

Neonskyltens historia

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten