Ett hotell för katten.

05 februari 2020 patrick pettersson
Ett hotell för katten.

Det kan kännas hemskt om man måste lämna bort sin katt för en natt eller längre tid, men de flesta katter tycker det är mer spännande än jobbigt att få komma till en ny miljö där de på alla sätt blir ompysslade. Om man arbetar långa dagar så kan det till och med vara bättre på ett kattpensionat än hemma och när dagen kommer att man ska hämta hem sin vän så kan de snarast verka ovilliga att följa med. Och då vet man ju att de haft det bra.

 

Katter och hundar.

De två vanligaste pensionaten för husdjur är för katter och hundar, men det finns även pensionat som tar emot andra typer av sällskapsdjur som kaniner och marsvin, till exempel. Kattpensionat i Stockholm kan alltså vara för bara katter, men det kan också vara så att man tar emot alla djur som man kan tänkas ha där hemma. Viktigt att veta är dock att man aldrig behöver vara orolig för att djuren ska skada varandra på något sätt. Alla djur är ordentligt och säkert separerade så de kanske kan se varandra men inte på något sätt nå varandra för att hamna i slagsmål eller sprida någon smitta sinsemellan.

 

 

Rutin för inlämning på kattpensionat.

När man kommer för att lämna in sin katt så är det viktigt att katten är avmaskad och vaccinerad. Ett avtal skrivs där man beskriver när katten lämnas in och när den ska hämtas. Numret på den eventuella försäkringen som man har på sin katt bör även det lämnas till kattpensionatet och om katten har några sjukdomar, skador, handikapp eller andra problem. Men om man har en katt som har en smittsam sjukdom så får man absolut inte lämna in katten, på grund av smittorisken. En kontaktperson ska uppges för att kunna fatta beslut ihop med kattpensionatet om något skulle ske. 

Fler nyheter

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten

Dags för förskola?

13 februari 2020

Dags för förskola?

Val av skola

12 februari 2020

Val av skola

Anlita en webbyrå?

05 februari 2020

Anlita en webbyrå?