De som äger djur och husdjur vet att det tyvärr behövs en veterinär ibland. Idag tar de flesta allt bättre hand om sina husdjur. Husdjur blir också en familjemedlem som behöver omvårdnad för ett långt och lyckligt liv. Veterinärer samarbetar nu i också i större utsträckning med butiker där du kan köpa allt från mat till leksaker. En djuraffär som har samarbete med en veterinär i Vinsta  är https://www.vinstazoo.se/. Här finner du även tjänster som trimning och självklart kloklippning. Fördelen är också att vissa affärer även säljer guldfiskar och/eller mindre djur som hamster, kaniner och fåglar. När du köper dina husdjur där de har samarbete med en veterinärklinik så vet du garanterat att de fått en god uppväxt.

 

Förebygg besöket hos veterinären 

Självklart är det bästa att förebygga ett besök hos veterinären. Det gör du genom att se till att ditt husdjur är vaccinerat, hjälpa det med en god munhygien och se till att ge det ett bra foder. Det är även viktigt att ditt husdjur får stimulans och motion. Idag blir allt fler husdjur överviktiga vilket leder till följdsjukdomar precis som hos människor. Hundar och katter kan få diabetes och problem med leder och hjärta om de blir överviktiga.

 

Katter har fått högre status

Katter har blivit ett mer uppskattat husdjur och har intagit våra hem med den elegans de har. Tidigare hade katter betydligt lägre värde än exempelvis hundar. Inte sällan blev katter hänvisade till ett liv utomhus och ansågs behöva mindre omsorg. Idag har de flesta lärt sig bättre. Katter kan måhända vara mer självständiga men för att må bra behöver de vaccineras mot sjukdomar och ha tillgång till värme. Innekatter behöver mer stimulans så det är värt att investera i klätterträd och leksaker. En katt som är stimulerad kommer ge dig mycket kärlek och kommer garanterat att må bättre.