Detta bör du tänka på innan du bokar konferens

12 februari 2020 patrick pettersson
Detta bör du tänka på innan du bokar konferens

Att åka på konferens är något alla företag bör göra emellanåt. Man behöver inte ha något särskilt syfte, utan en konferens kan också ses som ett tillfälle där enbart teambuildning är i fokus. Innan man bokar sin konferens är det några saker man dock bör tänka på. Exempelvis att en konferens ska vara något kul och lekfullt. Givetvis kan viktiga möten äga rum, men det bör ändå finnas inslag av lekfullhet och samarbetsövningar. Tänk på att försöka utnyttja miljön runt omkring: har du exempelvis konferens i Värmdö på sommarhalvåret så kan man genomföra samarbetsövningar nere vid vattnet eller varför inte i vattnet.

 

Utnyttja miljön

Att utnyttja miljön runt omkring sig är a och o på konferens. Se till att vara mycket ute i den friska luften om vädret tillåter. Detta är särskilt bra om man vanligtvis arbetar inomhus. Att få umgås och nätverka med sina kollegor i en miljö som man vanligtvis inte rör sig i är nyttigt. Kolla gärna med konferensvärdarna vad som går att göra runt omkring och planera dina övningar utefter detta. Tänk även här på att övningarna ska vara lekfulla och inte allt för svåra, det viktiga är att folk får tid att prata och lära känna varandra bättre.

 

 

Motsatsen till en vanlig dag på jobbet

Att kunna erbjuda sin personal god mat på konferensen är också av vikt. Lite kan man tänka att en konferens ska skilja sig så mycket som möjligt ifrån en vanlig dag på jobbet. Folk är trötta på långa möten, rapporter och matlådor. Se därför till att erbjuda riktigt god mat och dryck och ge på så vis konferensen en lyxig känsla som särskiljer sig från den ibland gråa vardagen. En konferens skall alltså vara en perfekt balans av möten, äventyr, samarbetsövningar och god mat, där allt sammanfogas i en känsla av lekfullhet.

Fler nyheter

24 februari 2023

Neonskyltens historia

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten