Det är väl bara att dra lite i spakarna?

07 december 2019 Lily Hansen
Det är väl bara att dra lite i spakarna?

Kranbil kan för många verka som en rolig sak att provköra, men det är en helt annan sak när du har ett byggprojekt framför dig och faktiskt är i behov av en. Ombyggnationer är tidskrävande projekt som kan kännas omöjliga att genomföra på egen hand. Bara en mindre ombyggnad som att dra om ett par rörledningar i trädgården kan bli till ett evighetsprojekt för en ensam amatör. Du har med största sannolikhet inte de maskiner som krävs för att göra grovjobbet. Lyckligtvis går de flesta kran- och byggmaskiner att hyra, men det kan vara en utmaning att veta vilken sort du behöver.

 

Dags att välja modell

När du ska hyra en kranbil i Västerås är det viktigaste beslutet du måste fatta vilken modell du behöver. Det finns nämligen olika modeller lämpade för olika ändamål. En av de allra vanligaste är mobilkranen,som passar till de flesta bygg- eller industriarbeten. Fördelen med den är att den kommer monterad på en lastbil med flak, vilket gör den väldigt enkel att flytta. Larvkranar är mer terränganpassade. Om marken måste grävas upp eller forslas behöver du en kran som kan ta sig fram i ostabil terräng. Utöver dessa finns last- eller installationskranar som passar bäst när det kommer till transporter.

 

Oroa dig inte

Det är väldigt mycket information att hålla reda på som du kanske märker, men som tur är så finns det experter som kan bistå med all hjälp du kan behöva inför din ombyggnad. På exempelvis http://www.vigoandersson.se/ kan du hitta information om både maskiner och tjänster de erbjuder sina kunder. Ju mer information om ombyggnaden du kan ge, desto lättare är det för leverantören att hjälpa dig. Det krävs ett bra samarbete mellan kund och leverantör, men tack vare sin mångåriga erfarenhet i branschen kan de flesta leverantörerna hjälpa även den mest okunnige amatören.

Fler nyheter

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten

Dags för förskola?

13 februari 2020

Dags för förskola?

Val av skola

12 februari 2020

Val av skola

Anlita en webbyrå?

05 februari 2020

Anlita en webbyrå?

Nybliven båtägare

05 februari 2020

Nybliven båtägare

Dags att byta lås?

04 februari 2020

Dags att byta lås?