Den rogivande fisketuren

21 juli 2020 jonas olsson

Många argumenterar för att det är otroligt rogivande i att fiska. Att sitta i en liten eka någonstans i en småländsk sjö. Det är tidig, tidig morgon och dimman ligger tätt ovanför vattnet. Allt är tyst och du är helt själv med dina tankar. Det är här tålamod tränas och testas. Allt är väntan på att det där flötet som är kopplat till ditt fiskespö plötsligt ska sjunka under ytan. Det innebär att du har napp. Så är livet för en del fiskare. Men andra fiskare är ute efter det mer sportiga i fisket och ägnar sig istället åt flugfiske. Då duger det inte med ett vanligt metspö. Då behöver du ett rejält och ordentligt flugspö. 

 

Koll på fiske i Göteborg 

För den erfarna flugfiskaren är det ingen nyhet att det finns ett stort antal olika slags flugspön på marknaden. För en nybörjare kan det framstå som en total djungel av olika flugspön att välja på. Då behöver man alltså inleda med att göra lite research. Varför inte göra så i Sveriges stora fiskestad? Flugspön i Göteborg är det du ska leta efter. Alla vet att Göteborg är en klassisk fiskarstad. Således bör man rimligen ha koll också på vilket som är det lämpligaste flugspöt för dig också.

 

 

Fånga gammelgäddan med rätt spö 

Med rätt flugspö kan du utan vidare fånga fina fiskar som harr, öring, regnbåge och havsöring. Det finns flugspön som du hanterar både med en hand eller med två händer. Olika flugspö har olika egenskaper vilket gör de olika lämpliga beroende på vilken slags fisk man är ute efter att fånga – och i vilket vatten. En del spö är snabbare än andra. De är ofta ett bättre val om man exempelvis fiskar i havsvatten och har siktet inställt på en stor gädda. Kanske drar du upp den berömda gammelgäddan? 

Fler nyheter

24 februari 2023

Neonskyltens historia

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten

Dags för förskola?

13 februari 2020

Dags för förskola?