Dags för förskola?

13 februari 2020 Lily Hansen
Dags för förskola?

Att skicka iväg sitt barn till förskola kan kännas svårt i början, särskilt om barnet är litet när det ska börja på förskolan. Även om man innerst inne vet att barnet har det bra så är det svårt att inte oroa sig för någon man bryr sig så mycket om. Därför är det viktigt att hitta en förskola som man känner sig trygg med. För inte vill man väl gå och oroa sig mer än nödvändigt för sina barn? 

 

Är du nybliven förälder i Norrköping? 

För den som nyligen har fått barn är det dags att börja fundera på vilken förskola man vill att barnet ska gå på. Förskola i Norrköping, vilken ska man egentligen välja? Det finns förstås inget allmängiltigt svar på den frågan. I Norrköping finns många olika förskolor, både kommunala och fristående som drivs på olika sätt och har olika profiler. Ett tips när det gäller att välja förskola är att fundera igenom vad som känns viktigast för dig som förälder och sedan läsa på om de förskolor som finns i närheten för att se vilka som stämmer bäst överens med de önskemål du har. 

 

 

Varierande kösystem och kötider

Så småningom är det också dags att ställa sitt barn i kö till förskolan. Hur lång kö det är för att få plats på den förskolan man helst vill ha skiljer sig förstås åt mellan olika orter och förskolor, och det kan också finnas olika regler till exempel för hur långt i förväg man kan sätta sitt barn i förskolekö. Väljer man en fristående förskola så kan det variera om de tar hand om sin egen kö eller om de är anslutna till ett kösystem i den aktuella kommunen. Det kan man ofta ta reda på genom att läsa på kommunens eller förskolans hemsida, alternativt kontakta den förskola man vill ha sitt barn på.

Fler nyheter

24 februari 2023

Neonskyltens historia

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten