Går även er bostadsrättsförening och drömmer om att byta ut de brunlaserade 70- tals fönster som pryder ert sekelskifteshus? Eller bor ni i en villa från 60-talet med värmeslösiga fönster? Oavsett om ni vill ha nytillverkade fönster i gammaldags design eller kanske bara renovera era fönster och byta till energiglas så är det en god idé att kontakta ett företag som kan fönster väl och be om en konsultation och kanske även en offert. Kolla också in hur era grannar med liknande hus i området har gjort och fråga även dem om tips i fall att de nyligen har renoverat sina fönster. 

 

Äldre trä är ofta av god kvalitet

Kanske passar era fönster till huset men träet och färgen har börjat flagna och kittet att släppa. Då kan det vara god tid att renovera fönstren. Äldre trä är ofta av god kvalitet och det lönar sig både för ekonomin och miljön att regelbundet underhålla sina fönster. Äldre fönsterglas är också ofta lite ojämna vilket ger ett fint utseende med mer liv i. Men det går så klart även att renovera äldre fönstersmygar och istället sätta in energiglas i dem. Kolla med en duktig fönsterrenoverare så kan de ge er olika alternativ och lösningar.  

 

 

Måttanpassade nytillverkade fönster i äldre stil

Men man kanske precis har köpt det där drömhuset från början av seklet men vartannat fönster är i så dåligt skick att de helt måste bytas. I äldre hus kan det vara lite si och så med måtten på fönster och det är inte alltid de är av standardmått. Då finns det snickerier som kan måttanpassa fönster så att de passar ert hus perfekt. Det är så klart lite dyrare men kanske ändå den bästa lösningen. Värt att känna till är att man har rätt till ROT-avdrag på arbetskostnaden för montering av fönstren.