Begravningsbyrå – när sorgen stiger in

30 maj 2019 jonas olsson
Begravningsbyrå – när sorgen stiger in

Ordet begravningsbyrå förknippas med sorg och en hård tid för dem som förlorat en vän eller en familjemedlem. När sorgen stiger in och man behöver hjälp med allt som en begravning för med sig ska man självklart vända sig till en begravningsbyrå.

De professionella medarbetarna är lyhörda, tålmodiga och är till stor hjälp. Alla begravningsbyråer assisterar vid planering och utförande av själva begravningen. Hos vissa kan du även få råd om var du kan söka professionell hjälp om du behöver prata med någon i den här svåra stunden.

 

Vad kan en begravningsbyrå hjälpa till med?

En av de första sakerna du behöver göra vid planeringen av en begravning är valet av kista och urna. Det i sig är något väldigt personligt. Det handlar om ett estetiskt och etiskt val. Förutom själva utseendet ska kistorna även vara testade för alla gällande krav som ställs för jordbegravning och kremering. Urnor bör vara godkända och provade enligt svenska ”Normgivande bestämmelser för askurnor”.

Blommor och catering är två andra aspekter man bör ta hänsyn till. Valet av blommor likt kistan och urnan är något individuellt. Man ska gärna tänka på vilka blomsterarrangemang som skulle passa för det här tillfället. Maten utgör en viktig del av minnesstunden. De flesta begravningsbyråer erbjuder olika alternativ som man kan välja mellan.

Det finns hjälp att få

Att förlora en familjemedlem eller nära vän är aldrig lätt. Oftast har man varken tid eller kraft att tänka på begravning och allt som hör till. Som tur är finns det hjälp att få. De flesta begravningsbyråer kan erbjuda dig kvalificerad hjälp inte bara under själva begravningen men även efteråt. Du kan få assistans vid bouppteckning men även gravvård för en längre period framöver. Känns det alltför smärtsamt att besöka graven kan du alltså utnyttja möjligheten att anlita en begravningsbyrå som erbjuder gravvård.

Fler nyheter

24 februari 2023

Neonskyltens historia

Tomten och huset

23 april 2020

Tomten och huset

Effektiva takarbeten

14 februari 2020

Effektiva takarbeten

Dags för förskola?

13 februari 2020

Dags för förskola?