I tider när vi dagligen påminns om hur skadligt vårt resande kors och tvärs över jordklotet med flyg är, är det dags att fundera på nya sätt att planera semestern. Idag är långa flygresor så pass normaliserat att många barn i Sverige besökt ett flertal av jordens kontinenter innan de når tonåren. Däremot har många relativt lite erfarenhet av att semestra i sitt närområde, eller i våra grannländer för den delen. De nordiska länderna erbjuder oändliga möjligheter till härliga semesterupplevelser, allt från att vandra i fjäll till lata dagar på sandstranden, och ett utmärkt sätt att ta sig runt lokalt är med husbil.

 

Alla bekvämligheter på plats

Husbilen är ditt hem på hjul under semestern. Eftersom fordonet är självförsörjande vad gäller el och vatten går det att leva riktigt bekvämt under resans gång. Till skillnad från en regelrätt campingsemester har ni tillgång till eget kök, dusch och toalett. Det finns gott om förvaringsutrymme för bagage, och i större modeller går det också att förvara cyklar. Många moderna Husbilar är inredda med TV och DVD, så även under längre körsträckor och regniga dagar finns underhållning nära till hands.

 

 

Det är vägen dit som räknas

Att ta med sig sitt boende överallt innebär att det blir lättare att vara flexibel på semestern. Kanske bestämmer ni er för att stanna längre på en plats ni tycker om, eller så ändrar ni rutten och gör avstickare till ställen som lockar längs med vägen. Många upplever att de får ut mer av en semester i husbil, eftersom det enkelt går att lägga om planerna utifrån väder och andra oförutsägbara faktorer. Till skillnad från resor med flyg får ni också chansen att uppleva sträckan medan ni färdas på den. Kanske visar det sig att slutdestinationen inte var det mest minnesvärda i efterhand, utan snarare allt ni upplevde på vägen.